Кюфтенца от печени червени чушки

Необходими Съставки

печени чушки – около 6 бр. червени големи

сирене – 250 г краве

яйца – 2 бр.

чесън – 2 скилиди пресован

галета – около 4 – 5 с.л. в връх

олио – 1 с.л.

сода за хляб – 1 ч.л. малка и равна

магданоз – 3 – 4 стръка наситнен

сол – *

черен пипер – 1/2 ч.л.

олио – за пържене

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечените червени чушки се поставят първо в цедка, за да се изтече водата им, а после се подсушават върху двойна домакинска хартия много добре.

Нарязват се на ситно и се поставят в купа. Добавят се яйцата, натрошеното сирене, черен пипер, галетата със содата, олиото, пресован чесън и наситнен магданоз. Ако е необходимо, се добавя мъничко сол*/добавянето на солта трябва да е под контрол, в зависимост от солеността на сиренето/.

Сместа се покрива с фолио и се оставя на студено за 30 мин.

Във вряща мазнина поне около 3 см се изсипва със супена лъжица или лъжица за сладолед от сместа. Пържат се много бързо и от двете страни.

Изваждат се върху домакинска хартия, да се отцедят от мазнината.

Готовите кюфтета от печени червени чушки се сервират с млечн -чеснов сос от равни части на кисело мляко, майонеза, сол, черен пипер, наситнен чесън и наситнен копър.

Сместа от кюфтенцата трябва да бъде по-суха, в противен случай при пържене ще се разпаднат, затова по преценка може да се добави още галета, за да поеме от влажността на сместа.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *