Кюфтета от картофи и тиквички

Продукти:

 

1/2 кг тиквички

1/2 кг картофи

4 яйца

6 стръка магданоз

8 с.л. галета

8 с.л. брашно

черен пипер

сол

Рецепта:

Картофите (1/2 кг) се сваряват, обелват и намачкват.

Докато се варят, тиквичките (1/2 кг) се измиват и настъргват на едро ренде. Оставят се в гевгир да се отцедят.

Тиквичките и картофите се смесват и към тях се добавят подправките, ситно нарязаният магданоз (6 стръка) и половината от яйцата.

От сместа се оформят плоски кюфтета, които се овалват първо в галета, после се топят в разбитите яйца, а след това в брашното. Пържат се в сгорещено олио от двете страни до готовност.

Кюфтетата от картофи и тиквички се сервират с подлучено кисело мляко.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *