Кюфтета с бял сос

Продукти:

  • 600 г телешка кайма
  • 40 г ориз
  • 40 г лук
  • 2 супени лъжици брашно
  • 80 г масло
  • 1 кофичка кисело мляко
  • 1 яйце
  • морков
  • целина
  • магданоз, чубрица,
  • лимон, сол, черен пипер

Начин на приготвяне: 

Каймата заедно с ситно нарязания лук (половината), магданоза, чубрицата, яйцето, черния пипер, солта и сварения ориз се омесва добре.

От сместа се оформят кюфтета, овалват се в брашно и се пускат в бульон, приготвен от телешките костите, останалия лук и ароматните треви.

Варят се до омекване на оризът. Махат се кюфтетата и се прецежда бульонът.

Приготвя се гладка каша от брашното, киселото мляко и малко бульон. Разбива се добре на огъня докато кипне.

С този сос се заливат кюфтетата преди поднасяне.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *