Кюфтета с доматен сос

Необходими продукти:

700 мл. Доматен сос (пасирани домати)

1,5 л. Вода

500 гр. Кайма

1 морков

100 гр. Бял ориз

1 глава кромид лук

Дафинов лист

Черен пипер

Сол на вкус

Малко захар

Олио

Чубрица

Начин на приготвяне:

Нарежете моркова и лука на малки кубчета и ги сложете в тенджера, да се запържат за няколко минути в олио.

След това, към тях добавете доматения сос, няколко дафинови листа и водата. Разбъркайте и оставете да заври.

Щом течността заври, добавете ориза и разбъркайте.

От каймата оформете кюфтенца, с размер по ваше желание и ги слагайте във врящата течност. Ако желаете, може предварително да си овкусите каймата. Ние й добавихме само малко сол. Вие може да й добавите лук и подправки, каквито харесвате.

Овкусете ястието със сол на вкус, черен пипер и чубрица. Добавете и малко захар, която да неутрализира киселинността на доматите. Разбъркайте и оставете да ври.

Когато оризът се свари, махнете тенджерата от котлона и ястието е готово.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *