Кюфтета яхния

Необходими продукти:

300 гр. кайма с подправки
200 гр. гъби
1 стрък праз
1 глава лук
3-4 с. л. доматен концентрат
1/2 ч.ч. олио
2 ч.ч. вода
сол
2 с.л. брашно
сух магданоз

Начин на приготвяне:

Запържете в сгорещеното олио нарязаните праз и лук. Добавете гъбите и пържете, като разбърквате. Направете кюфтенцата и ги наредете върху изпържените продукти. Добавете доматения концентрат, солта и леко разбъркайте. Налейте хладка вода и оставете ястието да ври, като разбърквате от време на време. Преди да свалите тенджерата от котлона, добавете брашното, разбито с малко вода. Разбъркайте и оставете още около 5 минути. Поръсете със сух магданоз.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *