К. Костадинов: Пускаме на търг щандовете в ГУМ, ако ОбС го гласува

Променят наредбата за отдаване под наем обекти в общински дружества на предстояща сесия на ОбС – Дупница.

В докладната е записано, че това вече ще става само чрез търг.

Тази промяна визира и наемателите на щандове в общинското дружество ГУМ – Дупница.

Както „Струма” писа, сегашните наематели са се явили на търг за щандовете преди повече от 10 г. След изтичане на договорите им за наем са подписвани анекси към тях.

Председателят на ОбС – Дупница Костадин Костадинов коментира докладната, като заяви: „Ще дадем срок на наемателите на щандове в ГУМ до септември да решат дали ще участват в търгове. Щандовете ще бъдат разместени и до Нова година ще се  проведе наддаването. Ще дадем толеранс на старите наематели, някои от които са от повече от 20 г. в ГУМ, да работят до Нова година. Щандовете ще се отдават под наем за 10 г.”, обясни Костадинов.

Както „Струма” писа, през миналата година Костадинов предизвика гнева на наемателите в ГУМ, като обяви, че трябва да се проведат търгове. Тогава наемателите направиха подписка срещу идеята и я внесоха при кмета на общината инж. Методи Чимев. Мотивът на наемателите да не се провеждат търгове е, че клиентите ги познават от години и знаят кой щанд къде се намира.

На предстоящото заседание общинските съветници ще гласуват за увеличението на заплатите на управителите на общинските дружества, което ще става поетапно. К. Костадинов е предложил заплатата на управителите да е от 2 до 5 пъти от размера на брутната минимална работна заплата за страната. Все още не е определена методиката как ще се определя кой управител да получава две и кой пет минимални работни заплати.

Костадинов съобщи още, че общината ще придобие ДНА /Дом на народната армия/ в Дупница. Военният клуб ще се използва за обществени мероприятия, а част от него от военното читалище “Ген. Г. Тодоров”.

Както “Струма” писа, общината наскоро придоби друг апетитен имот от фалиралата фирма на благоевградски бизнесмен, който купи преди години “Булгартабак” в Дупница.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *