К. Паскалев дойде в Благоевград за среща с актива на БСП, обвини ГЕРБ, че не може да влезе спокойно в дома си на ул. „Марица”

„Даскал съм, но оценка на ГЕРБ няма да поставям, ще им я поставят избирателите – тези, които като мен не могат спокойно да си влязат в домовете на ул. „Марица”, обяви в Благоевград бившият кмет на Благоевград Костадин Паскалев, който с депутатите Кирил Добрев, Николай Бошкилов, Богдан Боцев и Тома Томов дойде на среща с актива на БСП.

В кратката характеристика на областния център на Пиринско, включваща обичайните критики за липса на инвестиции, ниски доходи и заетост и недостиг на детски градини, той призна неочаквано едно добро нещо в дейността на ГЕРБ през последните години – санирането. „Това е единственото положително решение на управляващите, като изключим, разбира се, качеството и подбора на фирмите, които получиха поръчките”, направи уговорка бившият кмет и министър на регионалното развитие.

В движение Паскалев обвини и финансовия министър в лъжа – завчера Владислав Горанов бе категоричен, че правителството няма намерение да харчи бюджетния излишък, а на вчерашното заседание МС извади нови 13,6 млн. лв. за обезщетения на персонала в сферата на образованието и 7 млн. лв. за развитието на безжични мрежи в училищата.

„Рано е да се каже дали ще се кандидатирам за кмет на Благоевград, нека се притесняват”, повтори Паскалев отговора си на въпроса, който битува в общественото пространство през последните 3 месеца, откакто той започна почти всяка седмица да идва от София в Благоевград и да дава интервюта, свързани с управлението на града.

Много по-категорично обаче Паскалев отрече другия слух – че се цели в мястото на партийната лидерка Корнелия Нинова, която вчера отнесе критиките заедно с цялото ИБ на БСП заради смяната на главния редактор на в. „Дума”.

Срещата в Благоевград на Паскалев и БСП депутатите с червения актив бе анонсирана за пореден път като представяне на програмата на левицата за излизане на страната от кризата, добила популярност под името „Визия за България”. Тя обаче бе засекретена за журналистги, което предполага, че социалистите са коментирали регионални, най-вероятно предизборни теми.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *