Ексгубернаторът на Благоевград К. Хаджигаев повежда листата на ГЕРБ в Пиринско?

Поредна изненада сред кандидатите на ГЕРБ за предстоящите парламентарни избори изскочи от Благоевград. Листата ще поведе бившият областен управител на партията в града Костадин Хаджигаев, пише пик.

Освен, че е бизнесмен, преди години той направи няколко политически лупинга. След като през 2006 г. беше сред основателите на ГЕРБ в Пиринско, а после областен управител на партията в Благоевград, през 2013 г. отказва номинация за депутат.

Месеци по-късно, след като партията на Бойко Борисов не сформира мнозинство в парламента, Хаджигаев напуска партията със скандал, обвинявайки Цветан Цветанов, че се държи авторитарно със структурите и е превзел ГЕРБ, а Борисов – че не общува с хората си по места.

Веднага след това се присъединява към новата формация БАСТА, на която става член, но я напуска година по-късно, тъй като е безперспективна.

Веднага обаче се влива в редиците на партията на Николай Бареков “България без цензура” за предсрочните през 2014 г. парламентарни избори, като се записва като член, но и там не успява да направи политическа кариера.

Именно това членство в ББС предизвиква смут в редиците на ГЕРБ, тъй като веднага се прави сравнение с листите на Слави Трифонов, където също има хора от партията на Бареков. Ако поведе листата в Благоевград, Хаджигаев ще е вторият човек от ББС сред кандидатите на Борисов, тъй като в Бургас за водач е гласен Любен Дилов – син.

Костадин Хаджигаев е и сват на бившия кмет на Благоевград Атанас Камбитов, който сега е областен координатор за Пиринско на партията на Цветан Цветанов. Синът на Хаджигаев е женен за дъщерята на Камбитов-Елена.

Все още от централата на ГЕРБ не са съобщили кой ще оглави листата в Пиринско.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

3 Коментара

  1. Долу коронавируса!

    Само кмета на Банско – Иван Кадев, може да победи миризливеца Цвинокио.

    ГЕРБ го включва като №1 в гражданската листа и Кадев е отвял ВСИЧКИ видове знайни и незнайни дупетати от знайни и незнайни партии и движения Пиринския регион!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *