Лаврак с лимон, зехтин и подправки на плоча

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

лаврак – 2 бр.
сокът на 1 лимон
сол
черен пипер
4 с.л. зехтин
чесън – на прах
розмарин – по желание

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Рибите се измиват. Ако не са почистени предварително, то тогава ги почистваме много добре и ги измиваме. Махаме главите и опашките на рибите, като ги изрязваме с нож внимателно. Взимаме си малко сол и натриваме рибата отвсякъде, така и с другата. След това ги поръсваме с малко черен пипер и малко количество чесън на прах на вкус и да придобият аромат. По желание поръсваме с розмарин лавраците. Отливаме малко зехтин в купичка /трябва ни около 4 с.л. зехтин/ и намазваме рибите. Отрязваме един лимон през средата. Преди това го измиваме. Изцеждаме сока на лимона в купичка и поливаме лавраците отвсякъде да поемат от сока. През това време сме си включили скарата да се загрее или плоча за печене, като в случая и ги печем от двете страни. Сервираме в чинии.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *