Лазаня със сос Бешамел

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 кутия кори за лазаня
1 л. прясно мляко
5 с.л. брашно
4 с.л. доматен концентрат
200 гр. заквасена сметана
сол
250 гр. кайма
200 гр. сирене Гауда
2 домата
120 гр. масло
1 к.ч. олио
млян черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Пригответе сос Бешамел, като разтопите маслото на огъня и прибавите постепенно 4 с.л. брашно при непрекъснато бъркане. Прибавете млякото на тънка струя и бъркайте до сгъстяване. Овкусете със сол и черен пипер.

Запържете каймата в загрято олио. Добавете доматения концентрат с 1 ч.ч вода и оставете да покъкри. Сгъстете соса с една лъжица брашно, разтворено с малко вода.

Покрийте дъното на тавата с част от сос Бешамел, наредете ред кори, ред доматен сос с кайма. Настържете от сиренето, сложете от сметаната и така редувайте докато наредите всички кори. Отгоре залейте със бешамеловия сос и печете на 180 градуса. Преди да извадите тавата, наредете парчета домат и настържете от сиренето. Печете още 5 минути.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *