Лазаня с Пиле и Моцарела

Необходими Съставки

пилешки гърди – 1 бр.

моцарела – 150 г ( настъргана)

доматена салца – 100 мл

сол

черен пипер

кори за лазаня – 1 пакет

лук – 1 глава

моркови – 1 бр.

червено вино – 1/2 к.ч.

ЗА БЕШАМЕЛА

брашно – 1 с.л.

прясно мляко – 300 – 400 мл

сол

масло – бучка краве

олио – 1 с.л.

индийско орехче

Начин на приготвяне

Измийте месото и с помощта на кухненски робот го направете на кайма. В тиган сложете 2 с.л. олио и го загрейте. Обелете, измийте, нарежете лука и моркова на дребно. Задушете ги в мазнината.

Сложете каймата и запържете и нея. Добавете подправките, а след няколко минути и червеното вино. Изчакайте да се изпари алкохола и добавете доматената салца. Щом заври изключете и заделете.

Направете Бешамела, като разтопите двата вида масло. Запържете брашното и разредете с прясното мляко, като не спирате да бъркате с телената бъркалка. Сложете подправките и изключете.

В гореща вода накиснете корите за лазаня за около 7-8 минути. В намаслена тавичка, сложете един ред кори, малко бешамел, моцарела и от сместа месо.

Отгоре поставете отново кори и така до изчерпване на количеството, като завършите с корите. Залейте с Бешамела, който ви е останал, поръсете с кашкавал и печете на 200 градуса до зачервяване

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *