Лазерна епилация – трайно или временно решение на проблема с окосмяването?

Перманентен ли е резултатът от лазерната епилация?

Накратко…. не. Лазерната епилация работи, изгаряйки космените фоликули. Това ги поставя в състояние на сънливост за дълъг период от време – много по-дълъг, отколкото при бръснене и кола маска. Когато космите израснат отново, те ще бъдат тънки, фини и по-малко на брой.

Въпреки че процедурата често се рекламира като форма на перманентна епилация, лазерното лечение само намалява броя на нежеланите косми в дадена област. Не се сбогувате с окосмяването напълно.

Лазерната епилация за обезкосмяване работи най-добре при хора с по-светъл тен на кожата и по-тъмно окосмяване. Освен това за да бъде процедурата успешна и безопасна, се препоръчва третирането да бъде извършено от сертифициран специалист.

Как работи лазерната епилация?

Лазерната терапия използва лазерни лъчи с определено ниво на нагряване, които да унищожат космения фоликул. Космените фоликули са разположени точно под кожата. Те са отговорни за растежа на новите косми. Ако фоликулите са унищожени, тогава растежът временно е стопиран. За сравнение – скубането, бръсненето и кола маската премахват космите над повърхността. Тези методи не са насочени към разрушаването на фоликула.

Лазерното премахване на косми е сравнително бърз процес. По-малките зони, като горната устна, могат да бъдат епилирани за няколко минути. Третирането на по-големите зони, като гръб или гърди, може да се случи за час.

Въпреки високата успеваемост на епилацията, космените фоликули в крайна сметка заздравяват. Това води до растеж на ново окосмяване. За да си гарантирате възможно най-добрите резултати, е нужно да се подложите на множество процедури през определен период от време.

Защо са необходими последващи сесии?

Те са нужни, за да извлечете максимума от лазерното епилиране. Точният брой поддържащи процедури е индивидуален за всеки човек. Средно човек се нуждае между четири и шест сеанса. Освен това всеки трябва да се случва през шест седмици, така че пълният цикъл на лечение може да отнеме до девет месеца.

След всяка процедура ще забележите как косъмчетата намаляват, а тези които продължават да растат, ще бъдат по-нежни и по-светли. Броят на космите ще намалее с 10 до 25 процента след първата процедура. Като с всяка следваща процентът ще се повишава.

Зависимост от индивидуалните ви нужди, може да се наложи да се подложите на поддържащи процедури веднъж или два пъти годишно.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *