
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
яйца – 2 големи
олио – 2 с.л.
масло – 1 ч.л.
зелен лук – 1 стрък
пресен чесън – 1 стрък
сол – 1 щипка
черен пипер – 1 щипка
червен пипер – 1 щипка
лапад – 1 шепа (бланширан)
сирене – 60 г
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Бланшира се почистен от жилите лапад, като се залива с вряща вода да промени цвета си. Отцедете и го нарежете на ситно.
Нарежете пресния лук и чесъна.
В малко тиганче се разтопява масло, добавете олио и запържете лук, чесън, нарязан лапад.
Поръсете с червен пипер и сол, разбъркайте и заливате с разбити яйца.
Разбъркайте докато яйцата стегнат, накрая добавете натрошено сирене и свалете от котлона.
Сервира се с плочка сирене, пресен чесън, кисело мляко както ви харесва.