„Левски“ оряза с 50 процента заплатата на едното орле Ст. Костов, на другото К. Илиев му се размина

„Левски“ оряза с 50 процента заплатата на едното орле Станислав Костов. Драстичната мярка беше предложена на играчите предвид сериозно редуцирания бюджет на клуба заради липсата на приходи във времето на застой във футбола от продажба на билети, карти, клубни артикули, дарения… Благоевградчанинът и останалите българи в състава дали без колебание съгласието си, с разбиране са посрещнали рестрикциите и по-голямата част от легионерите от чужбина, похвалиха се силните хора на Герена Павел Колев и рожденикът Ивайло Петков.

В разговорите с играчите да влязат в положение на шефовете си се включил и наставникът Петър Хубчев. Германският възпитаник и помощниците му в щаба, които отказаха да получават пари от началото на годината, също намаляват наполовина възнагражденията си, докато трае забраната за тренировки и мачове. Така клубът ще спести близо 200 000 лева месечно. Свиването на заплатите не се отнася за юношите в мъжкия състав, сред тях другият кадър на благоевградската школа Костадин Илиев, които са най-нископлатени на стадион „Георги Аспарухов“.

Междувременно феновете на „Левски“ си спомниха за лоялността към синята идея на топстрелеца в миналогодишното първенство на родния елит миналия сезон, за което подсказката дойде от Словения. „Това момче отказа да премине в „Марибор“ през зимата, където го искахме за заместник на легендарния ни нападател Маркос Таварес, който ще се пенсионира след края на сезона!“, гласи коментарът под снимка на нашето момче, към който от една от фенфракциите на левскарите в официалната интернет страница на организацията са добавили добре познатия възглас: „Стаааси Костов!“.

Одобрението на ултрасите заслужи и бившето синьо острие Валери Божинов, който декларира готовността си да играе за „Левски“ без пари. „Ако ме искат, съгласен съм отново да се върна на Герена без пари. Не съм говорил с никого от клуба, просто казвам какво е моето желание. В името на „Левски“ веднага заравям томахавката с Петър Хубчев и забравям случилото се между нас, когато се оказах нежелан от него. Може заплатата ми да отива за благотворителност или за школата. Нека футболистите да започнем да правим дарения, да черпим пример от феновете. Те не взимат като нашите заплати, ама помагат всеки с колкото може. Ние трябва да служим за пример“, призова Божинката, който от тази зима е играч на втородивизионния италиански „Пескара“.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...



Орязването на заплатите не засяга К. Илиев /вдясно/

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *