„Левски“ се разминава с единия от благоевградските близнаци Цоневи

Шансовете на „Левски“ отново да събере на Герена благоевградските близнаци Цоневи намаляха драстично, след като единият от тях – Радослав, беше привикан за началото на подготовката на италианския „Лече“. Джалоросите го включиха в списъка от 23-ма футболисти, на които треньорският щаб смята да разчита за предстоящото първенство в Серия Б, където отборът се завърна скоропостижно след само един сезон в елита. Родният тим на плейбоя Валери Божинов е насрочил първата предсезонна тренировка за тази неделя.

През отминалата кампания Р. Цонев беше преотстъпен на третодивизионния „Монополи“, с който стигна до плейофите за промоция във втория ешелон, но не успя да премине през гъстото сито. Сините се надяваха  „Лече“ да освободи играча или поне да го пусне под наем на стадиона край Сухата река. Там мина част от юношеството  му след привличането му от школата на орлетата заедно с неговия брат Борислав, който повече от седмица тренира с „Левски“, но все още не е подписал договор заради неизчистени  проблеми с предишните му работодатели в хърватския „Интер“ /Запрешич/.

Наставникът Георги Тодоров настоява да подсили състава си и с десен бек, какъвто липсва в квартета новодошли бранители Орлин Старокин, Живко Атанасов, Матео Стаматов и Тома Даске. На поста специалистът разполага само с Иван Найденов, който е номинален полузащитник и не се чувства комфортно в крайната отбрана.

Междувременно „Славия“ отмъкна под носа на сините Радослав Терзиев от „Ботев“ /Пд/. 26-годишният защитник не влиза в плановете на Ферарио Спасов и напусна Коматево като свободен агент. Той фигурираше в селекционните планове на Тодоров, но избра да акостира на Овча купел. За канарчетата в последния шампионат записа 24 мача и 1 гол, а общо за жълто-черните навъртя 165 двубоя с4 попадения.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *