Легендарният вратар на орлетата Б. Безев чукна 80 г., взима маршрута от дома си в жк „Запад“ до пазара за четвърт час

Легендарният вратар на „Пирин“ Борис Безев навърши 80 години. Роденият в Копривлен дългогодишен футболист на орлетата, а после неуморен спортен организатор към Строително-монтажния комбинат в Благоевград, демонстрира завидна за летата си форма и изминава на самоход разстоянието от дома си в жк „Запад“ до пазара за около четвърт час.

„Помагам на семейството си с каквото мога, благодарен съм, че и на тези години Господ ми дава възможност да бъда полезен на най-близките, на приятелите и на себе си. Няма да вдигам големи тържества за рождения ден. Ситуацията не го позволява, а и във времената, които доживяхме, пустите пари все ни тормозят. Важното е да усещаш уважението на хората, а на мен ми се случва. Все някой ще ме спре навън, ще ме попита това-онова, за футбола, за старите подвизи на терена“, сподели Б. Безев.

Най-често той си пие кафето с железния защитник на зелено-белите Петър Петров-Пешката, друг боец от славните години на „Пирин“ в елита. Юбилярят има златна значка от БФС, която президентът на съюза Борислав Михайлов му изпрати преди 10 г. за принос към развитието на футбола у нас.

ИВАН ДЕЛЧЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *