Легендарният кондиционен треньор на орлетата Баче Кольо чукна 70-те, спомни си как е излекувал Д. Бербатов, когато лекарите казали да спре с футбола

Легендарният кондиционен треньор на орлетата Никола Кърцелски закръгли 70 г. Специалистът е част от магията „Пирин“ от 1973 г., а повече от три десетилетия се грижи на топниво за физическата подготовка на стотици футболисти от първия отбор и люпилнята на таланти в школата. Със създаването на женския тим „Пирин Лейдис“ се ангажира и с поддържането на кондицията на дамите футболистки. „Благодарим ти за всичко, Баче Кольо! Бъди здрав и обичан!“, поздравиха неостаряващия рожденик от клуба.

 Той от своя страна се върна назад във времето със спомен за Димитър Бербатов „Митко беше 10-и клас тогава и вече беше отишъл в ЦСКА. Води го баща му Иван Бербатов един ден при мен и ми казва: „Помагай, Баче, докторите казват, че трябва да спира с футбола заради проблеми с колената“. Проведох му пет-шест индивидуални специализирани тренировки, питам го как си, той вика о кей съм. Върна се на Армията, станаха шампиони ЦСКА, оттам отиде в „Леверкузен“, стигна до „“Тотнъм“ и „Манчестър Юнайтед“, а бе, стана голяма звезда“, разказа юбилярят.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *