Легендарният петрички ексмитничар Марио Минев пропусна да поднови разрешителното за минерална вода за басейна на хотела си в Сандански

Легендарният петрички митничар Марио Минев за малко да изпусне минералната вода за наетия от него хотел „Панорама” в Сандански, чийто собственик е ТД „Еделвайс”. Митничарят хотелиер се усетил 2 дни след изтичане срока на разрешителното му за ползване на природното богатство на Сандански и побързал да се обади в туристическото дружество, на чието име е издадено то. Поради закъснението в момента се налага ТД „Еделвайс” да стартира отново процедурата за получаване на разрешително за водовземане от сондаж 6 /чиято температура е 81 градуса/ и №8 /82 градуса/. Искането на ТД и респективно – на наемателя, е за 15 768 куб.м годишно.

Минев взе масивната 5-етажна сграда с ресторант, басейн с минерална вода, фитнес, сауна и др. екстри през 2016 г. Тогава на общо събрание той бе представен от секретаря на БТС Венцислав Удев. Търсенето на нов наемател за луксозната сграда в парковата зона на Сандански се наложи, след като предишният – фирма „Музи” от Свищов, бе обявена в ликвидация.

Съпругата на Минев – бившата съветничка в Общински съвет – Петрич Величка Минева, също е в хотелиерския бранш под наем – тя продължава да е наемател на Националната спортна база „Цар Самуил” в Петрич, от която държавата вече 2 г. се опитва безуспешно да я изгони. С името на семейството се свързва още собствеността на комплекс „Киното” в Петрич, както и на хотел на спирка „Журналист” до морската столица Варна.

БОРЯНА ЦОНЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *