Легендарният тв техник Ботьо Станкев събра на 80-и рожден ден близки и приятели, изненадаха го с торта-телевизор

Легендарният благоевградски телевизионен техник Ботьо Станкев отпразнува 80-и рожден ден с парти, на което събра семейството и приятели. Той е един от първите българи, квалифицирали се за преминаване от черно-бяла към цветна телевизия със специализация в Латвия, затова и бе сред най-популярните майстори в областния център на Пиринско. Като специалист е свидетел на грандиозен скок в техниката, като започнал кариерата си с ремонти на едни от първите у нас 60-кг телевизори, а я завършил с 5-кг плазми.

Единственият човек, който не успя да се прибере от чужбина в България за кръглата му годишнина, бе внучката Румяна, за сметка на това всички останали от семейството – съпругата Румяна, дъщерята Грация, внукът Кирил и правнукът Наско, го поздравиха и му пожелаха да запази бодрия си дух и трезвата оценка на всичко случващо се около него.

Приятелите пък не пропуснаха да го признаят за голям ценител на музиката и женската красота, и за истински познавач в областта на футбола, отбелязвайки страстта му към ЦСКА.

Наздравиците в чест на рожденика продължиха няколко часа, а близките го изненадаха и го върнаха назад в спомените със специална торта с изображение на един от първите телевизионни апарати, с които е започнала кариерата му.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *