Легендата на „Локомотив“ /Пловдив/ Г. Василев-Бат Гочо на събора в Попови ливади: Не Манхатън, не Ню Йорк или Алпите, тук е най-красивото място на света

Един от най-известните гоцеделчевски спортисти – Георги Василев-Бат Гочо /вдясно на снимката/, избра традиционния събор за Илинденско-Преображенското въстание на Попови ливади, за да се види със стари познайници и приятели. Бат Гочо не пропуска от десетилетия събитието и както сам той казва:

„Смея да твърдя, че съм бил на много и красиви места, но на място като това никъде и никога не съм се чувствал толкова добре. Никъде не съм се зареждал така, както в Пирин планина. Не Манхатън, не Ню Йорк или Алпите, тук е най-красивото място на света за мен“.

Легендата на „Локомотив“ (Пловдив) и бивш национал, играл рамо до рамо с Христо Бонев и всички от поколението им, не скри и че срещите с хора от родния му край го зареждат с енергия. На събора той се засече с известния неврокопчанин Иван Григоров – най-възрастният действащ ресторантьор в Гоце Делчев. Двамата имаха възможност да си припомнят изминалите години, да си побъбрят за спорта, но и за нещата от живота, като си обещаха в скоро време отново да се срещнат и този път да побъбрят по-дълго, като тепърва ще уточняват на чий „терен“ ще се срещнат – в Гоце Делчев или родното място на Георги Василев-Бат Гочо – село Делчево.

СТОЯН МАНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *