Легендата на щангите Пл. Аспарухов удостоен със званието „Почетен гражданин на Перник”

Тържествено заседание на Общинския съвет в Перник даде началото на Деня на града. Председателят на минипарламента Димитър Колев припомни славното минало на Перник и подчерта, че силата на един град са хората, а тук е имало много велики личности, като се започне от войводата Кракра.

Съветниците взеха решение за почетен гражданин да бъде избран легендата на щангите Пламен Аспарухов. Почетните знаци му връчи Димитър Колев, а кметът Станислав Владимиров му подари икона на покровителя на града Свети Иван Рилски.

„Аз винаги съм бил перничанин и винаги съм се гордял с това. Където и да съм бил в чужбина, сърцето ми е било тук. В Перник живеят страхотни хора, железни. Много се вълнувам и съм щастлив, че съм почетен гражданин на Перник. Ще продължа да помагам на спорта в града с каквото мога“, каза Аспарухов.

Пред Двореца на културата бяха издигнати знамената на Перник, националното и на ЕС.

И тази година по повод Деня на град Перник бяха връчени наградите за принос през 2020 г. Кметът Станислав Владимиров връчи 28 отличия в 9 категории.

Перничани подкрепиха идеята на съгражданина си Христо Янакиев да бъде награден с плакет и кметът Станислав Владимиров за многото преодолени трудни събития за по-малко от година.

„Идеята се роди съвсем спонтанно. Много положителни неща започнаха да се случват в града в трудната ситуация, в която беше изпаднал Перник. Много перничани подкрепиха идеята да се покаже на г-н Владимиров и екипа му, че ние като граждани сме зад тях и ще ги подкрепяме, когато работят за града. Кметът и екипът му показаха, че може да се работи по различен начин. И хората го оценяват“, каза инициаторът Христо Янакиев.

Ст. Владимиров за първи път не успя да се овладее и гласът му издаде вълнението му, когато благодари за признанието и подкрепата.

Празникът продължи с много атракции за деца и възрастни, с много музика и хора.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *