Легенди наградиха футболните таланти на „Беласица“ в Дряново

10-годишните таланти на ОФК “Беласица”  спечелиха сребърните медали  на детския турнир, проведен в гр. Дряново, за набори 2006, 2008 и 2010. Проявата мина под патронажа на легендарните Красимир Балъков, Илиян Киряков, Пламен Николов, Станислав Генчев и Дончо Донев. Момчетата на Боби Тренчев отстъпиха в битката за първото  място с 2:3 пред връстниците си от “Локомотив” /ГО/.След няколко пропуска в атака и две грешки в защита на комитите съперникът поведе с 2:0. Георги Георгиев върна едно попадение, последва щурм на бяло-червените, но вместо до изравняване се стигна до 1:3. После Г. Георгиев пак се разписа, но за нещо повече време не остана. 

В своята предварителна група от 6 тима формацията на “Бела” беше безапелационна с 5 победи в 5-те мача срещу “Верея” със 7:2, “Локомотив” /Др/ с 5:2, “Янтра” с 2:1, “Орловец” /Гб/ с 10:0 и “Етър-2” с 8:0. По-малкият набор 2010 на петричани, в компанията на още  11 отбора, завърши пети, след като спечели  двубоя за 5-6-то място срещу “Видима-Раковски” с 4:2. Подопечните на Младен Малечканов потеглиха със загуба 1:2 от “Изгрев” /Св/ веднага след 8-часовото пътуване по оста Петрич-Дряново. След това дойдоха равенствата 1:1 с “Чардафон” и 2:2 с домакините, преди в третия състезателен ден комитите да запишат победи над “Арена” /Ям/ с 3:0 и горнооряховските железничари с 4:1.

Петричанчетата грабнаха и два от индивидуалните призове. Андон Малечканов бе обявен за най-добър  защитник при 8-годишните, а Любомир Каракашев стана голмайстор при родените през 2008 г. с 9 попадения.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *