HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Лекарите от ВМА с последни новини за състоянието на космонавта Георги Иванов

Лекарите от Военна болница изнасят първи данни за състоянието на първия български космонавт Георги Иванов, който бе приет в реанимацията на здравното заведение тази сутрин.

“Лек удар в главата е получил пациентът. Нашата първа диагноза е исхимичен мозъчен инсулт, което е вероятната причина за неговата травма. Първите изследвания не дават точен резултат, ще стане ясно след 48 часа. Той има предходна патология, за това сме се насоличи към тази диагноза, ударът в главата не е бил силен. Леко си е ударил главата и рамото, бил е контактен и адеватен”, заявиха от лечебното заведение на брифинг.

Прогнозата според лекарите не е фатална и травмата не е била тежка. “Като цяло клиничната картина и находката, която намерихме отговаря на исхимичен инсулт. В момента той е приспан, вероятно утре ще опитаме да го събудим”, заявиха още медиците. По думите им чак след това ще се оцени изцяло до колко тежък е бил исхемичният инсулт.

“За момента се въздържаме от всякакви прогнози, след 24 часа може да си позволим да направим някаква прогноза. Състоянието му е стабилно, но животът му е не е извън опасност. Не е бил съвсем в съзнание, бил е объркан и неспокоен. Докаран е към 5 часа сутринта във ВМА. Имал е сърдечна аритмия, от която се образуват съсиреци, които се отправят към мозъка”, разкриха още от ВМА.

“Той е постъпил в тежко състояние, като в момента се правят изследвания за изясняване на диагнозата”, обясниха след приемането му по-рано днес от ВМА пред ПИК.

Няма данни за травми по главата. Най-вероятно той е получил инсулт, сочат първоначалните прегледи, но това още не е потвърдено, стана ясно още тогава.

Лекарите вероятно вече имат яснота за диагнозата и състоянието на космонавта.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *