Жена с деменция и счупен таз чака ТЕЛК с месеци, не може да стигне до кабинета, лекарите не идват при нея

„По месец, два чакаме експерти от ТЕЛК – Дупница да дойдат и освидетелстват лежащо болни наши близки”, оплакаха се жители на сапаревобанското село Ресилово.

„85-годишна жена с деменция и счупен таз чака месец да бъде освидетелствана, но няма как да стигне до Дупница, а лекарската комисия не идва”, заявиха още ресиловци.

По телефона служителка в лекарската комисия заяви: „Общината в Сапарева баня не е платила на болницата за пътуванията на членове на комисията до населените места в общината”.

Главната счетоводителка на община Сапарева баня Любка Маргина беше категорична: “Веднага щом пристигне фактура от ТЕЛК, се изплащат по 120,00 лв. за всяко идване на комисията в населените места в общината. Сумата е за едно посещение, при което лекарската комисия може да прегледа един, двама или повече лежащо болни. Не дължим нито лев на общинската болница за ТЕЛК”, категорична бе Маргина. Тя заяви, че цената на услугата се е повишила двойно от преди няколко месеца. Преди плащахме по 60,00 лв. на посещение, сега – 120,00 лв.

„Има болни, които чакат и по три месеца, за да бъдат освидетелствани вкъщи. Топката се прехвърля от ТЕЛК на общината в Сапарева баня и обратно, от което са ощетени тежко болни хора, които се нуждаят от пенсията, за да може поне да си купуват лекарствата. За останалите консумативи се грижат близките им”, заявиха притеснени хора от Ресилово.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *