Лекарка не прие момиченце заради 4 минути закъснение, часове по-късно детето почина

Петгодишно момиченце е починало часове, след като докторка отказала да го приеме на преглед. На Ели Мей Кларк и на майка й било казано, че, понеже закъснели за прегледа, трябва да се върнат утре. Същия ден обаче момичето е починало от астматичен пристъп, предаде “Дейли мейл”, цитиран от Блиц.

Докторката, която ги върнала, отказала да коментира случая. Семейството на момичето ще започне разследване. Още по-трагичното е, че Ели и майка й закъснели за насрочения преглед само 4 минути, а бабата на момичето уточнява, че те дори се обадили да предупредят, че няма да стигнат навреме.

“Доктор Роув не ги е приела. Нейното решение струваше живота на нашето момиче”, казва бабата.

Ели Мей противен попринцип получавала тежки пристъпи на астма и дълго време се лекувала в болница. Докторката е била предупредена, че момичето страда от тежко заболяване, но тя все пак решила да не го приеме.

Във въпросния ден състоянието на малкото момиченце се влошило, а майка му насрочила час при докторката за 17 часа, но стигнала в 17:04 ч. След това се върнали у дома, но към 22:35 Ели Мей започнала сериозно да се влошава, претърпяла пристъп, при който престанала да диша. Лекарите, които дошли на помощ, за съжаление не успели да помогнат.

“Всички се чувстваме ужасно. Мисля, че докторката трябва да отиде в затвора за това. Не ни се извини дори”, заявили от семейството.

Докторката Роув работи като педиатър 22 години, а разследването на този случай показва, че тя не взела в предвид историята на заболяването на това дете, заради което за сега е преместена на друго работно място. Тя твърди също, че е била с друг пациент и заради това не може да приеме малката Ели, но разследването е показало, че това твърдение не е вярно.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *