Лекарският съюз се застъпи за д-р Пашева

Регионалната колегия на Български лекарски съюз в Сливен защити началника на родилно отделение в местната многопрофилна болница д-р Таня Пашева срещу обвиненията, че нейна грешка миналата седмица е довела до смъртта на родилката Ренета Томова, съобщи dunavmost.com.

“В цивилизования свят всеки е невинен до доказване на противното”, се казва в официалната позиция на управителния съвет на колегията.

Председателят на Сливенската лекарска колегия д-р Богдан Сотиров призова да не се лепят обидни квалификации на лекарите от родилното отделение в болницата след смъртта на родилката Ренета Томова, както и да не се създава излишно напрежение сред пациентите:

“За съжаление, невинаги нещата се получават така, както ги искаме ние или пациентите, но от друга страна тези събирания пред болницата, тези скандирания, – те не са в интерес на никого. Те са наясно, че продължават раждания в Окръжна болница-Сливен, нали? Тези пациентки с каква настройка влизат в отделението и молбата ми към медиите е за малко по-голяма сдържаност, докато не излязат резултатите, защото трябва да се осигури спокойствие освен на екипите, които работят, така и на пациентите, които са в болницата”.

За тази вечер от 19 часа пред лечебното заведение е насрочено бдение в памет на починалата родилка.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *