HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Лекар получи медицински „Оскар” за уникална операция на дете

„Оскар” за медицина. 14 отличия бяха раздадени на церемония във вторник вечерта. Приз получи и младият български лекар д-р Станимир Сираков. 32-годишният медик се прочу с няколко уникални за България операции. При едната извърши мозъчна операция на 10-годишен пациент през артерия на крака му.

Екип на „Здравей, България” се срещна с д-р Сираков в Университетската болница “Свети Иван Рилски”.

„Това признание не е само за мен. То е за целия екип, тъй като е екипна работа”, каза д-р Сираков.

„Усмивката на детето беше най-голямата награда за нас. Най-хубавото чувство е да се прибереш вкъщи и да знаеш, че си свършил работата си и на другия ден ще видиш един здрав пациент, на който си успял да помогнеш”, каза той.

„Най-важното е младите лекари да успеем да се докажем в България, за да може българският пациент да има достъп до тези модерни интервенции у нас и да не се налага да ходи в чужбина и да плаща в пъти повече за тях”, каза още д-р Станимир Сираков.

10-годишната Станимира имаше възможността да се срещне със своя спасител на живо в предаването. Момиченцето страда от хидроцефалия. Животът й се преобръща преди около две години след припадък в класната стая. Тогава започва и тежката борба на семейството. Майката на момиченцето изрази огромна благодарност на д-р Сираков, а малката Станимира изпрати целувка на своя  спасител.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Само питам...

    “Оскар” е филмова награда на САЩ. Откога има и за медицина?

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *