Лекар: Хората с коронавирус не бива да взимат витамин С

„Възможно е да се изгради групов имунитет срещу COVID-19, но е необходимо търпение. Не се знае точно кога това ще се случи”. Това заяви началникът на COVID-отделението на Втора МБАЛ в София д-р Бросек Халил за “Събуди се”.

„Има втора вълна на заболели с COVID-19. Това обяснява повишения брой на заразени през последните дни”, каза още той. И допълни: „Мерките започнаха да се отпускат, разрешиха се баловете, както и събирането на публика на футболните мачове и заради това се наблюдават повече заразени”.

Д-р Халил отбеляза, че все още не ясен механизмът на заразяван “Имахме 23-годишен младеж с много тежка коронавирусна инфекция, а неговите близки не бяха болни. Той беше женен, с деца, има майка и баща. Ето защо не можем да кажем на 100% по какъв начин се предава инфекцията. Пример е този случай, където хората нон-стоп контактуват и живеят заедно”, разказа той.

Лекарят каза още, че още през септември миналата година при него е имало 4-5 болни със симптомите на коронавирус, но тогава все още не се е знаело нищо за този вирус.

Д-р Халил посочи, че не бива пациентите с коронавирус да взимат витамин С, защото това носи риск от образуването на тромби.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *