Лекторка от Китай показа пред ЮЗУ студенти и преподаватели как се готви нудълс с говеждо месо

Вечер на китайската кухня се проведе в стая „Конфуций“ към ЮЗУ „Неофит Рилски“. Събитието, на което присъстваха студенти, преподаватели и граждани на Благоевград, бе организирано от Филологическия факултет. Лекторката от Китай Ю Мин запозна гостите с традиционни ястия от китайската кухня и с начина им на приготвяне. Едно от ястията, които тя презентира, беше нудълс с говеждо месо. Демонстрацията бе придружена от показването на видео клипове, илюстриращи стъпките в приготвянето на това ястие от китайски готвачи. Присъстващите опитаха и китайски салати. Истинско предизвикателство за гостите беше използването на китайски пръчици за хранене при дегустацията на блюдата.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *