Refan-728×90-July-2019

Лек ябълков сладкиш

Продукти

1 пак. бисквити (обикновени/чаени)
125 г масло 
6 ябълки (средно големи) 
50 г орехови ядки 
канела 
4 яйца 
1 ч.ч. брашно 
2/3 ч.ч. захар 
1 пак. ванилия или ванилова захар 
пудра захар (за поръсване)

Начин на приготвяне

Маслото се разтопява. В тава подреждаме бисквитите и ги заливаме с разтопеното масло. Ябълките се обелват и настъргват. Смесват се със захарта и канелата. В друг съд разбиваме яйцата със захарта на пяна. Прибавяме брашното, в което сме сложили бакпулвера и ванилията. Разбъркваме до хомогенна смес. 

Ябълковата смес разстиламе върху бисквитите, а върху нея изсипваме равномерно кексовата смес. Печем в предварително загрята фурна на около 180 градуса. Поднасяме сладкиша поръсен с пудра захар.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *