Refan-728×90-July-2019

Лек ябълков сладкиш

Продукти

1 пак. бисквити (обикновени/чаени)
125 г масло
6 ябълки (средно големи)
50 г орехови ядки
канела
4 яйца
1 ч.ч. брашно
2/3 ч.ч. захар
1 пак. ванилия или ванилова захар
пудра захар (за поръсване)

Начин на приготвяне

Маслото се разтопява. В тава подреждаме бисквитите и ги заливаме с разтопеното масло. Ябълките се обелват и настъргват. Смесват се със захарта и канелата. В друг съд разбиваме яйцата със захарта на пяна. Прибавяме брашното, в което сме сложили бакпулвера и ванилията. Разбъркваме до хомогенна смес.

Ябълковата смес разстиламе върху бисквитите, а върху нея изсипваме равномерно кексовата смес. Печем в предварително загрята фурна на около 180 градуса. Поднасяме сладкиша поръсен с пудра захар.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *