Лена Павлова отново оглави РЗИ – Благоевград, завари екипа на трапеза за Прошки

Д-р Лена Павлова от вчера отново е директор на РЗИ – Благоевград. Дамата, която бе в шефското кресло на санитарната инспекция на Пиринско 14 години и бе сменяна няколко пъти, вчера отново зае поста, който временно съвместяваше шефът на РЗИ – София д-р Александър Златков.

Новата-стара шефка изненада екипа на здравната инспекция по време на импровизирано парти за Прошки, което били спретнали колегите. Д-р Мария Станчева първа поздравила гостенката, че приятно ги изненадала точно когато си били спретнали ритуала за Прошки, без да знае, че появата на д-р Лена Павлова съвсем не е случайно гостуване.

Д-р Павлова носела в ръка заповедта си за назначение и сама съобщила новината на екипа, малко след това свикала първата оперативка и се нанесла в шефския кабинет. Последно той се обитаваше от д-р Кметски, тъй като столичният вр.и.д. директор д-р Златков така и не се настани в директорския стол. Той рядко идваше в Благоевград и управляваше дистанционно от София.

Кабинета ползваше д-р Кметски, който оглави службата временно след последното уволнение на д-р Павлова през октомври 2015 г. Тогава тя отказа да подпише заповедта си за уволнение и обяви, че ще заведе дело, тъй като резултатите от последната направена й ревизия от Държавен финансов контрол са отлични, а самата тя няма негативна атестация. Първото й отстраняване от директорската длъжност бе с идването на ГЕРБ на власт при първото правителство на Б. Борисов.

Зад гърба си д-р Павлова има 26 години стаж в здравната инспекция, където започнала като лекар ординатор и се изкачила до директорската длъжност, минавайки през всички стълби на професионалния растеж. Уволнението й през 2015 г. бе 1 година преди да навърши пенсионна възраст, но без нужния стаж за това.

Възстановяването на стари началници на ключови административни постове в Пиринско и в Югозапада тече с бързи темпове дни преди официалния старт на изборите. Вчера стана известно, че отново на директорския стол в „Социално подпомагане“ – Гоце Делчев сяда бившият шеф Недялка Цветкова. Тя е била на тази позиция повече от 10 години. Последното й уволнение бе през 2014 г. при предишното управление на ГЕРБ по настояване на неврокопския депутат Георги Андонов. Впоследствие за кратко тя бе върната като временен заместник на излязлата в майчинство титулярка Петя Чуркова, но след завръщането й Цветкова стана директор на социалното ведомство в Сандански, а после и в Хаджидимово.

Още едно знаково назначение се чака в близките дни, това на бившия директор на Бюрото по труда в Гоце Делчев Марияна Стругова. Тя е бивш лидер на БСП в Гърмен, но наскоро се оттегли от партийния пост. Стругова е последна в червената депутатска листа за І МИР. За директорското кресло на бюрото има обявен конкурс за 28 февруари от Агенцията по заетостта. За втори път Стругова се оказва единствен кандидат, което почти сигурно й гарантира спечелването на позицията.

Преди дни „Струма“ огласи още едно назначение с червен политически оттенък, това на бившия главен финансист на община Благоевград при кметуването на Костадин Паскалев Костадин Шумантов, който оглави дирекция „Административно-правно обслужване, финанси и управление на собствеността” в областната управа на Кюстендил. На стария си пост като директор на ДГС – Гоце Делчев бе върнат и инж. Манол Козелов, който бе освободен през 2011 г., тогава настоящият лидер на БСП Корнелия Нинова обяви рокадата за политическа чистка.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

4 Коментара

  1. Хха

    Браво д-р Павлова! Всички завиждащи нека се пукат, жената е класа във всяко отношение !

    Отговор
  2. Цифйнбхй

    Айде стига с тези кумунистчески призраци!!! Айде стига! Не й ли стигна на тая стара мома … Тя не се ли усеща?!?! Кой иска мумии на тея постове?!?! То в редиците на столетницата май има само столетници….

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *