Ленив пай с месо

Необходими продукти:

500 г задушено телешко

150 г сварен телешки език

100 г сух колбас тип “Петрохан”

150 г бекон

200 г почистен лук

2 сушени чушки, опърлени и натрошени

200 г кисело зеле, накълцано

1 глава чесън, може и необелен, разделен на скилидки

50 мл зехтин

800 г тесто за хляб

1 яйце

кръгла форма за печене с диаметър 28 см

Начин на приготвяне:

Нарязаните в произволна форма меса се запържват в зехтина. Добавят се лукът, чесънът, сухите чушки и зелето. Разбърква се периодично, докато остане на мазнина, и се дръпва, за да се поохлади.

Формата се облицова с хартия за печене, ¾ от хлебното тесто се разточва на кръг с диаметър около 40 см и се поставя във формата, като краищата се оставят да висят отстрани. Вътре се разпределя задушената смес и се изравнява. Останалото тесто се разточва с диаметър колкото формата, разстила се върху плънката и се намазва с разбитото яйце. Прихлупва се със стърчащия край на долната част от тестото, който също се маже с яйце.

Пече се на 180° С около 90 мин. и се сервира с малко царска туршия.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *