Лесен и вкусен коледен кейк

Зарадвайте семейството си с тази по-лека версия на класическия коледен кейк, пълен с празнични подправки и сочни плодове.

Необходими продукти за коледен кейк:

4 с.л. ром или бренди

сок от един изцеден портокал

600 г микс от сушени плодове (стафиди, кайсии, череши, боровинки)

200 г масло, много меко

200 г пудра захар

4 яйца

50 г смлени бадеми

200 г обикновено брашно

100 г ядки пекан или цели обелени бадеми, нарязани

100 г захаросани кори, нарязани

75 г кристализиран или захаросан джинджифил, нарязан

За украсата:

сладко от кайсии

Начин на приготвяне:

Сложете рома, портокаловата кора и сока и смесените сушени плодове в купа и разбъркайте. Оставете да кисне една нощ.

Загрейте фурната до 170C на вентилатор. Постелете форма за торта с хартия за печене. Разбийте заедно маслото и захарта, докато станат светли и пухкави. Разбийте едно по едно яйцата, след това добавете бадемите и брашното. Добавете щипка сол и добавете накиснатата плодова смес (и останалата течност в купата), заедно с ядките, захаросаната кора и джинджифила. Изсипете сместа във формата и заравнете повърхността.

Печете 1 час, след това намалете фурната на 150C/130C вентилатор/газ 2 и печете още 2 часа. Проверете тортата, за да видите дали се отдръпва от стените на формата и се усеща твърда отгоре. Ако е необходимо, продължете да готвите още 15 минути. Извадете тортата и изчакайте да се охлади

За украса намажете тортата със сладко от кайсии и подредете отгоре захаросани плодове по избор.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *