Лесен сладкиш с кайсии

Необходими продукти:

кайсии – 400 г
бутер тесто – 1 кора
захар – 200 г 
масло – 30 г 
лимонов сок – 30 мл 
канела за поръсване

Начин на приготвяне:

Захарта се карамелизира в съд на котлона и се разбърква внимателно с масло и лимонов сок. Нарязаните кайсии се подреждат върху карамела. Изрязва се кръгла кора от бутер тесто и се слага така, че да покрие кайсиите. Сладкишът се пече 15 минути в загрята на 200 градуса фурна.

Кръглата тестена кора може да се изпече върху намаслена тавичка и след това да се сложи върху кайсиите. 

Сладкишът се обръща върху подходящ поднос и по желание се поръсва с канела.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *