Лесна рецепта за лазаня

Необходими продукти:

Кори за лазаня – 12 бр.

Кромид лук – 1 глава;

Кайма – 500 г;

Олио – 3 с.л.;

Доматено пюре – 300 г;

Чесън – няколко скилидки;

Кашкавал – 200 г;

Подправки – риган, босилек, магданоз, черен пипер, сол.

Начин на приготвяне:

В подходящ съд се сгорещява олиото, добавя се лукът и се запържва до златисто. Слага се нарязаният на ситно чесън и веднага след това каймата. Бъркайте интензивно, за да се раздроби каймата.

След като тя е добре запържена се добавя и доматеното пюре. Слагат се всички подправки.

Ако ползвате тънки кори (италиански) може да добавите вода (200 мл.) към доматеното пюре, така че да стане с по-водна консистенция. Може да залеете корите с 500 мл. прясно мляко, непосредствено преди да сложите лазанята във фурната.

Друг вариант е да сварите леко предварително корите. Потапят се в широк съд, може тавичка или тенджера, с вряща вода.

Класика ще се получи, ако добавите сос Бешамел преди да изпечете лазанята. Но тъй като идеята ни е за лесна лазаня, няма да задълбаваме в рецептата за соса.

В подходяща правоъгълна тавичка подреждаме 4 кори, върху тях се разпределя половината от плънката. Слагат се други 4 кори и остатъка от сместа с каймата. Завършва се с последните 4 кори.

Поръсва се с настъргания кашкавал и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за половин час.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *