Лесна торта „Три чаши“

Необходими продукти:

За блата:

  • кефир – 1 чаша;
  • захар – 1 чаша;
  • брашно – 1 чаша;
  • олио – 2 с.л.;
  • какао – 2 с.л.;
  • яйца – 2 бр.;
  • бакпулвер – 10 г;
  • щипка сол.

Приготвяне на блата:

Разбъркайте всичко: разбийте яйцата със захарта и солта, добавете кефира и маслото. Отделно смесете сухите съставки – брашно, какао и бакпулвер, и изсипете към течната маса. Изсипете полученото тесто във форма, покрита с хартия за печене. Печете на 180°C за около 55-60 минути. Проверете готовността с шишче.

За крема:

  • извара (не зърнеста) – 300 г;
  • заквасена сметана – 300 г;
  • захар – 100-150 г;
  • ванилия на вкус.

Приготвяне на крема:

Разбъркайте всичко с миксер до гладкост. Регулирайте количеството захар – всичко зависи от това колко сладък обичате крема. След като изстине блата, разрежете тортата на 2-3 части, намажете обилно с крема.

За шоколадовата глазура:

  • заквасена сметана – 3 с.л.;
  • какао – 1 с.л.;
  • захар – 3 с.л.;
  • масло – 20 г.

Приготвяне на шоколадовата глазура:

Смесете всички съставки без маслото и оставете да заври, след което добавете маслото и изсипете все още топлата смес върху тортата. Идеален вариант за чай, празник или просто за удоволствие, пише flagman.bg.

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *