Refan-728×90-July-2019

Лесни тиганички

Необходими продукти:

яйца – 3 бр.

кисело мляко – 1 ч.ч.

брашно – 2 ½ ч.ч.

сода за хляб – щипка

сол – щипка

захар – щипка

бакпулвер – 1 бр.

олио – за пържене

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата с щипка захар и щипка сол. В киселото мляко си шупваме малка щипка сода за хляб.

Пресяваме брашното в отделна купа, защото така става по-добре, и към него изсипваме пакетче бакпулвер и разбъркваме.

Постепенно прибавяме брашното към другите съставки и объркваме всичко много добре с лъжица.

Сгорещяваме си олио. Загребваме с голяма лъжица от сместа и пържим от двете страни.

Получават се меки, пухкави и не мазни тиганици. Много по-хубави стават с бакпулвер. Хапваме с компот, айран.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *