Летен вирус спря победната серия на хаджидимовски шахматист край морето

Летен вирус и спешно пътуване спряха победната серия на хаджидимовския шахматист Димитър Бозов в ХVІ международен мемориал „Кесаровски-Станчев“ в Слънчев бряг. Граничният полицай започна участието си в турнир „С“ на проявата с 4 точки от 4 възможни, преодолявайки последователно Антон Костов, поляка Ян Косьор, Йордан Янев и Делян Дочев. Преди петата си партия по класически шах /90 минути плюс 30 секунди на ход/ с Деян Димитров обаче 12-годишният син на Д. Бозов – Георги, който го придружаваше в черноморския курорт, вдигна висока температура.

„Наложи се да го закарам до Пазарджик, където го чакаше майка му, за да го върне в Гоце Делчев. Вече е по-добре, свалил е температурата, явно е било някакъв летен вирус. От пътуването се поуморих, това се отрази на играта ми с бъдещия първенец Деян Димитров и загубих. После паднах и от украинеца Юрий Малек, което ме свали надолу в класирането. Здравето на моето момче е далеч по-важно и едва ли има родител, който да постъпи по друг начин в идентична ситуация“, коментира Д. Бозов.

До края на състезанието той надигра Петър Цаков, отстъпи на Христо Петков и финишира с пълен успех над австриеца Харалд Енне. Събраните 6 точки го класираха на 10-о място, но седмият Лъчезар Колев взе юношеския приз и това предостави на хаджидимовеца бонуса от 100 лева за девета позиция. Подреждането оглави Д. Димитров /7,5 т./, следван от Йосиф Велев /7/ и Ю. Малек /6,5/. В проявата се включиха 83 шахматисти от 15 държави.

ИВАН ДИМИТРОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *