Летният хит в Сандански! Собственици на заведения примамват клиенти с наргиле

Пушене на наргиле е летният хит в Сандански. Почти във всяко едно от заведенията на търговската улица „Македония” и тези до парка в курортния град в менюто е записано и пушене на наргиле, като цената варира от 15.00 лева до 35.00 лева в зависимост от тютюна, който се предлага. Единици са заведенията на открито, в които не се предлага пушене на наргиле. 

Справка показва, че пушенето на едно наргиле е с продължителност от 20 до 80 минути, а човек през това време вдишва толкова дим, колкото пушач, който е изпушил 100 или повече цигари. Обикновено пушенето на наргиле се смята за по-безобидно от тийнейджърите.

Собственикът на заведение, което предлага пушене на наргиле, Кирил Стоянов сподели, че се опитва с различни трикове и новости да привлича клиенти в летните месеци. „Бях против да предлагам наргиле в заведението. Но когато идват групи туристи, и то спортисти от другите градове, въпросът им е предлагаме ли наргиле. Това ме накара да инвестирам и купих 10 броя. Не се ползват всички едновременно, но когато има търсене от клиентите, предлагаме и тази екстра, която се ползва предимно от младите” поясни К. Стоянов. 

Преди няколко дни четирима приятели си поръчаха две наргилета. Пушиха и консумираха пържени картофи със сирене едновременно, като си направиха селфи с мобилния телефон, за да рекламират екстрата на своите приятели и как се забавляват в Сандански. 

Както „Струма” писа, преди година и половина съветникът, собственик на заведение в Сандански, Кирил Ханджийски излезе с предложение до колегите си съветници да гласуват решение, с което се забранява предлагането на наргиле в заведенията в Сандански, но това негово предложение не бе подкрепено от колегите му и исканата от него забрана не влезе в сила. 

ЛИДИЯ МАНЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *