Лечението на Тръмп струва над 100 хиляди долара

Лечението на американския президент Доналд Тръмп от COVID-19 в продължение на три дни струва повече от 100 хиляди долара. Тази оценка беше публикувана в сряда от в. „Ню Йорк Таймс“, цитиран от ТАСС.

Публикацията включва в изчисленията не само разходите за тестове, използването на различни базирани на антитела серуми и хоспитализацията в медицинския център „Уолтър Рийд“. Вестникът взе предвид и транспортирането на президента с хеликоптер от Белия дом до центъра и обратно. В допълнение са включени непредвидени разходи за процедури или лекарства, които не се покриват от стандартното здравно осигуряване. В такива случаи в САЩ цената на лечението се увеличава значително, се обяснява в материала.

Оценките са представени чисто въз основа на спецификите и нюансите на американската здравна система.

Тръмп през нощта на 2 октомври обяви в Twitter, че той и съпругата му Мелания са имали коронавирус. По-късно същия ден държавният глава пристигна в медицинския център „Уолтър Рийд“ в Бетесда, Мериленд. Тръмп напусна болницата в понеделник и се върна в Белия дом. В сряда лекуващият лекар на президента Шон Конли съобщи, че пациента му не е имал симптоми на болестта повече от 24 часа.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *