Лечков осъди прокуратурата заради болки и душевни страдания

Старозагорският окръжен съд разпореди прокуратурата да изплати обезщетение на бившия кмет на Сливен и настоящ вицепрезидент на Българския футболен съюз – Йордан Лечков, в размер на 57 317 лв. Причината е нанесени на бившия футболист болки и душевни страдания заради повдигнатото му обвинение от 2011 г.

Лечков беше разследван и признат за виновен на първа инстанция за сключена неизгодна сделка в качеството му на кмет на Сливен през 2007 г., както и за опит да подтикне към извършване на престъпление данъчен служител. В последствие Апелативният съд и Висшия касационен съд обявиха градоначалника за невинен.

Според Лечков обаче водените срещу него разследвания и дела са му попречели да се кандидатира за трети мандат като кмет на Сливен. Също така са затруднили работата му в една от комисиите на УЕФА, от която е бил отстранен за неопределено време.

Част от финансовата си претенция Лечков е аргументирал с направени транспортни разходи за участия по делата в размер на 3080 лв., както и 15 нощувки в хотелски стаи на цена от 82 лв. на ден.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *