Refan-728×90-July-2019

Леща с коприва

Продукти

500 г леща
1 голяма глава лук
1 глава чесън
2 големи моркова
1 брой пащърнак
1 голям домат
1 зелена чушка
1 връзка джоджен
2 шепи попарена коприва
5 с.л зехтин

Начин на приготвяне

В тенджера с 2 л вода на умерен огън слагаме измитатата леща, нарязаните на ситно лук,чесън, моркови и пащърнак. Варим 15 минути. Добавяме обеления и нарязан домат, наситнените джоджен и коприва, и варим още 10 минути. Дърпаме от огъня и подправяме със сол и зехтин.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *