Либерото от Разлог Петър Каракашев празнува 30-и рожден ден

Двоен повод за празнуване имаше ВК „Хебър” (Пазарджик) вчера. На 11 февруари рожденици са сърцата на отбора – либерата Петър Каракашев и Добромир Иванов /сн. 1/.  

Националът Петър Каракашев има юбилей, като навършва 30 години. Той вече трети сезон защитава цветовете на „Хебър” (Пазарджик) и има във витрината си две купи и една Суперкупа на България. От Българската федерация по волейбол го поздравиха със специална видеокартичка /сн. 2/.

Роден точно три години по-рано, Добри Иванов навършва Христова възраст.

Петър Каракашев играе на позицията либеро и пристигна в Пазарджик от отбора на „Пирин” (Разлог), а преди това е подсилвал румънския „Стяуа” (Букурещ). 27-годишният играч намери място и в националния ни отбор. Като дете Петър Каракашев първоначално се увлича по футбола, но след това се насочва към волейбола. Първият клуб, за който се състезава, е „Пирин“ в родният му град Разлог. В отбора на „Стяуа” (Букурещ) Петър Каракашев остава една година. Класират се на четвърто място в румънското волейболно първенство. След като се възстановява от тежката контузия, Петър Каракашев отново заиграва в „Пирин” (Разлог). След това идва предложението от старши треньора на „Хебър” Атанас Петров и 27-годишният тогава волейболист решава да заиграе за пазарджишкия тим. Той намери място и в националния ни отбор. Петър Каракашев определя себе си като спокоен и уравновесен играч на игралното поле и забавен човек извън залата.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *