Лидерката на ГЕРБ в Благоевград Е. Ташкова спечели конкурс за държавен пост и 2250 лв. заплата в ДФЗ

Лидерката на ГЕРБ-жени в Благоевград Елена Ташкова спечели очаквано конкурса за началник на отдел „Прилагане на схеми и мерки за подпомагане“ в Областна дирекция на Държавен фонд „Земеделие” – Благоевград. Според протокола на изпитната комисия, публикуван след края на работния ден в петък, тя заема държавното място със заплата до 2250 лв. с получените на теста и интервюто общо 269,25 точки.

Претендентите за поста Роска Атанасова Иванова, Любомир Андонов Симонски и Маргарита Стоянова Митева приключиха надпреварата с 0 точки. Петият кандидат – Марин Борисов Аладжов, дори не си направи труда да се яви на интервюто. Съгласно резултатите от конкурса изпитната комисия директно е обявила, че Ташкова трябва да заеме мястото, което е вакантно от миналата година.

Успехът на ГЕРБ активистката е безспорен, като се има предвид, че на конкурса за същото място миналата година тя получи безславните 0 точки. С толкова тогава се оказа и колежката й Снежана Шаренкова, което обаче не й попречи през март т.г. все пак да бъде назначена на този пост. През последните месеци облаците около Шаренкова доста се сгъстиха, нейното име попадна в жалба на благоевградски земеделци до министъра на земеделието Румен Порожанов и след като бе обявен поредният конкурс за началническия пост в Разплащателна агенция, тя все пак реши да се оттегли и не си подаде документите. Според източници на „Струма“ шефката на агенцията Светлана Сотирова ще предложи на ДФЗ тя да бъде върната на старото й място в отдела като редови експерт.

Припомняме, че предишният титуляр на отдела Огнян Китов бе уволнен от Порожанов миналия януари заедно с ексшефа на ДФЗ – Благоевград Георги Качев и финансиста Красимир Динчев с мотив несправяне с работата, изпускане на срокове по програмите с директни разплащания, непредвидени проекти и объркани процедури.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. дедо Боре

    Страхотно се е развила тази мома – миналата година изкарала 0 точки, а сега – 270 на същия конкурс! Яко трябва да е чела, че да отсвири другите на нула! Като се смени властта, пак ще има 0 точки и ще изпусне заплата, по-голяма от тази на професор. Сбъркана т.н. “държава”!

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *