Топ теми

Лидерката на ГЕРБ-Жени в Пиринско А. Мелниклийска се изнася извън Благоевград в нова къща на 2 ката

Лидерката на ГЕРБ-Жени за Пиринско, бившата шефка на Агенцията по вписванията в Благоевград и кандидат за общински съветник Адриана Мелниклийска, брат й Десислав и сем. Кирил и Стефка Ковачеви се включиха в модната вълна през последните години благоевградчани да зарязват градските си жилища и да се изнасят в покрайнините на града в еднофамилни къщи.

Мелниклийски и Ковачеви са се спрели на два съседни терена в западните покрайнини на Благоевград, на 260 метра вдясно от пътя, водещ към с. Зелен дол и Логодаж, съвсем близо до река Струма. Парцелите са с големина 1057 и 1018 кв.м, водят се в местността Среден път – Ш.90 и в момента са застроени със селскостопански постройки.

През 2014 г. ОбС – Благоевград обаче одобри изменението на Общия устройствен план на града, за да могат върху тези две ниви да се направят жилищни сгради. Намеренията на А. Мелниклийска и Ковачеви са да си вдигнат по една двуетажна къща, всяка върху площ около 100 кв. метра, като отоплението им ще става с фотоволтаични панели.

В момента А. Мелниклийска е адвокат. Към това поприще тя се върна през 2013 г., когато едно леко ПТП я свали от директорския стол в Агенцията по вписванията. Тогава се оказа, че дамата ползвала служебната кола на агенцията по време на болничен, пуснала неправомерно на волана приятеля си, освен това не била минала през годишен технически преглед и няма „Гражданска отговорност”. Взети вкупом, тези нарушения й костваха поста 3 дни след катастрофата.

Сега обаче адвокатската й професия ще й даде много повече свободно време, за да може да се занимава с изготвяне на плана на къщата, тичане по институции и разправии с майстори и доставчици на строителни материали.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *