Лидерката на ДПС в Якоруда Мердие Осман отстранена след скандал с кмета заради сина й, маха я и от председателския пост в ОбС

Председателката на общинската структура на ДПС в Якоруда Мердие Осман е била свалена от поста по разпореждане на кмета на общината Нуредин Кафелов. Самата тя го научила в сряда на извънредно събиране на актива на Движението, свикано от градоначалника в спортната зала на Якоруда. Мотив за смяната й не е докладван, но на нейно място постът ще бъде зает от Зелиха Карахасан. Карахасан ще е със статут вр.и.д., защото отчетно-изборното събрание на ДПС в Якоруда бе на 7 март и по устав само общо събрание може да избере кой да го ръководи.

Вчера, когато бе свикана сесия на ОбС, пък стана ясно, че Мердие Осман пада и от поста председател на Общинския съвет. След заседанието Кафелов освободил от залата двамата съветници от ГЕРБ и оставил 15-те им колеги от ДПС, сред които и Осман. Пред всички градоначалникът поискал оставката й като председател на ОбС – Якоруда. Дамата му се опънала, позовавайки се на ЗМСМА, където никъде не е визирано, че представител на изпълнителната власт, какъвто е кметът, може да иска оставката на председател на законодателен орган, в резултат на което Кафелов обявил, че до няколко дни ще свика извънредна сесия, на която Осман да бъде сменена. Няма съмнение, че това ще се случи, защото за свикване на извънредно заседание са нужни гласовете на 1/3 от съветниците, а Якоруда е христоматиен пример за пълно единомислие между кмета и мнозинството съветници от неговата партия.

Снощи Мердие Осман потвърди пред „Струма“, че вече не е председател на ОбС на ДПС в Якоруда и Кафелов гласи смяната й от председателския пост на ОбС, но отказа да влиза в детайли, за да не руши имиджа на партията.

Разривът между Нуредин Кафелов и Мердие Осман, която от 30 г. е член на ДПС и доскоро с Кафелови са били семейни приятели, е факт от 5 месеца. Според техни съграждани дотогава двамата са били неразделни, но през лятото се скарали заради сина на председателката – Ибрахим Осман. Той е бивш служител на данъчната служба в общината и през лятото заедно с негови колеги от цялата администрация бил спипан от Кафелов на лафче пред сградата на кметството в работно време. Кметът първо насмел подчинените си за това, че са без маски, а после – и че мястото им е по кабинетите, не на площада пред кметството. Особено остър в критиката си градоначалникът бил към двама от групата – служител в Техническата служба, на когото в движение разпоредил да му бъде наложена глоба от по 50 лв. в продължение на 2 месеца, както и към Ибрахим. Синът на председателката обаче е санкциониран по-жестоко – с уволнение. Оттогава кмет и председател не си говорят, разкриха запознати със сагата.

М. Осман всъщност няма да остане без работа – тя е учител по български език в местното училище, любимка е на учениците и отказа да напусне училище дори когато през 2019 г. бе избрана за председател на ОбС с пълно мнозинство, поради което до момента ръководи местния парламент на половин щат.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

58 Коментара

 1. Усен

  Мердо лайно такова, деба на снаха ти анала деба. Боклук долен си ти говнооо

  Отговори
 2. Asata

  Тава не е Мерда. Тава е Говнерда. Най големото лайно и боклук в Якоруда. Спокойно можете да и ебете путката майчина и сущето

  Отговори
 3. Муса

  Само да попитам Иланска и Еминето имат ли изобщо някакво достойнството. Да им еба путката майчина и боклуците. АЛЛАХ гледа и враща

  Отговори
 4. Госпожа

  Ами вие си ги избирате. Първо проверявайте хората преди да ги назначавате. Но в Якоруда кога ли е имало обществено мнение. Всички са едни страхливци. Да не говорим за така наречения общински съвет където на никои глас се не чуе от страх. Ами вие си избирате и решават, но накрая да не плачете

  Отговори
 5. Аки

  Научавам от човек близък до властта, че готвят на Шмечеро щерката за кмет. Тя има титла доктор, но отказва да лекува и не позволява болните да я доближават. Та тя вече че не оправи.. Тя е сватица на агент Джеки, кмета на Черна Места. От стар комунистически род е, по стар и от на Алиш Комунисто, които с баща му на времето ни кръстиха. Та тава е новото ДПС.

  Отговори
 6. Исмаил

  И ка викате се, Шмечеро, Маста и Зунето вече че не оправа. Ми тия триумвират направа бе, та се на един акъл. Що се дочека мачеййй.

  Отговори
 7. Госпожа

  Защо говорите само за Мердие, вече я махнаха. Вижте па Иланска сега, единствения лекар в Якоруда, които преглежда от дистанция, сложила 3 преграда, за да не се доближава никои до нея, за какво рука на баща и Шмечеро? Ама иначе само Мердие ви е в очите, се едно тя е най-голяма полза имала. Вижте Хърльови, Офета, Беди тогава я критикувате.

  Отговори
 8. Мехмед

  Защо се страхувате да ги назовте по име всички, които са за махане. Аз ще ги изредя. Почваме с Куцузо и Кавалов, Беди и Магда, Офета, Хърльови, да не думаме за комунистите Алиш, Котомане, Шмечеро, оне толуп Сирачки.

  Отговори
 9. Ахмед

  Вижда се светлина в края на тунела, край с Мерда и сино и. Има и други за махане, жив и здрав Нуредине махай на ред, стига едни и същи мазни физиономии, омръзна ни.

  Отговори
 10. Мустафа

  Молете се да не ни забуща след три години некои бабачан като Драго, че ви щавиме главите. Че ни е кмет Радко и на Белица и на нас. Тога че видите тегло

  Отговори
 11. Муте

  Па на Котомане верно ле рука оргията оти прави оргии на задне с Мърда, Маста и Шмечеро?

  Отговори
 12. Емине

  Не знам ке се допуска такива като Мерда да има власт. Вън и от училището. Всеки друг по – добре от тая. Даже и Шмекеро и Маста, даже Котомане по-добре от тая. За улав Алиш Комунисто нема думам, че той е доказано улав. 3 пъти се явява да стане директор, Аллах знае ке завършиш.

  Отговори
 13. Aishe

  Кмета да не събираш с конкурс кои е по по най улав и не кадърен. Толко ли нема в обшината едно читаво бе? Е как може ние се борихме срешу комунистите, ти все такива ни налагаш. Разни Алишовци, Шмечери, Хърльови и прочее. Айде стига вече по злее от комунистите

  Отговори
 14. Джимата

  Честно да си кажа заради тази Мердане съм гладувал за ДПС. Отвратителна е, па и председател на ДПС, ужас. Надявам се,, новите личностти Зунето, Иланска, Емине да ни обенят, че трябва да гласуваме. Макар, че доколкото ги познавам, се интересуват само от пари и постове. Най-вероятно още повечеще се отврътим, но има време.,, Па живям, па, видям,,. Не искам да прошускам Беди и Магдето, но те са толко неврзачни заплатаджийки, пе е безсмислено да ги коментирам. За тайа наречениети управители на фирмата Кавалов, които 14 години не моце да завърши право и Куцузо… Нема смисъл, всички много добре ги познаваме.

  Отговори
 15. Юси

  И да я коментирате Мерда, се си е таа. Та си направи пари, за тава се бори толко години. И Кафелов направи милиони и Хърьовцу. Сега е ред да са на хранилката Куцузо и Кавале. Иланска на Шмечеро и са малко парите та и от там да зима. Замесничките шантави, но заплатаджи. Нема думи. Тая Якоруда да нее прокълната нещо в мизерия и простотия?

  Отговори
 16. Медар Medar

  Мердо да кажеш на синката ти, че жена му Имка ми е лапала и я съм ебал в газо в голфо. Анадъмо?

  Отговори
 17. Джемал

  Как изобщо това недоразумение Мерда беше председател? Как може такъв човек, без грам авторитет в обществото да, се издигне. Как може такова нагло, просто, неграмотно същество вместо да, е метачка даже е даскалица? Само в Якоруда може.

  Отговори
 18. Муса

  Веднага ви казвам как стоят нещата. Якоруда номинират Кафелов, защото той не допуска други номинации, в централата го слагат 4,той се отказва и Якоруда отново последна дупка на кавала. Виждате ли защо Белица се развивс, защото Ревански не е диктатор като нашенеца

  Отговори
 19. Сюлейман

  Не разбтахте ли, че Кафелов не го искат в София не го харесват и чакат възможност да го смачкат. За това и никога няма кандидат депутати от Якоруда, не че той не дава. Просто заради него не ебават за нищо Якоруда

  Отговори
 20. Айше

  Тоо боклук лидер ли го наричате. Дано умре, лайно, да и се сера устата и лайното. Боклук, мама ти мръсна. Дано тв фане covid, да ти изсахне

  Отговори
 21. Фъто

  Изобщо защо ги коментирате тия, едни и същи лайна са. Дали е Мерда или тоя или оня, висчки са еднакви. Едно свестно нема. Започвам да се замисля и да съжалявам, че не сложиха Драго за кмет, но има време жиси и здрви след 3 години. Той явно е човека, които ще измете тая сган както направи Ревански в Белица.

  Отговори
 22. Джемо

  Тава май е поръчкова статия на лидерката лайно. Не че сложените за лидерки са по убави. Извади го и ги омочей сичките.

  Отговори
 23. Госпожа

  Много сте радостни, добре. Само да дойдат изборите ще се стъжни. Иде краят и на ерата Кафелов. Когато на изборите Якоруда даде 2400 гласа, кмета не само ще бъде отстранен, а свален и тикнат където му е мястото.

  Отговори
 24. Госпожа

  Много сте радостни, добре. Само да дойдат изборите ще се стъжни. Иде краят и на ерата Кафелов. Когато на изборите Якоруда даде 2400 гласа, кмета не само ще бъде отстранен, а свален и тикнат където му е мястото.

  Отговори
 25. Решид

  Защо продължавате да ни занимавате с това лайно. За съжаление тя е доказателството, че в Якоруда секакви боклуци могат да се доберат до власт. Това просто, тъпо и неграмотно съществоне не трябваше изобщо да е в политиката, камоли учител. Да се надяваме, че това е началото на нещо добро, в което всички такива отрепки, а те са много, ще бъдат изчистени и тогава ще де възроди идеята ДПС. Много съм радостен, нека по често има такива добри новини.

  Отговори
 26. Pudi

  И каква е Мерда, че не се сещам. Тя е едно нищо, нищожество. Сега е момента да се възполват, защото тя по-скоро вредеше, от колкото да помагаше. Макар, че много са така, но за това е нужно време и проницателност. Едни от тях с Хърльови например, и ред други и други. Но живи и здрави, на всеки му мине времето

  Отговори
 27. Ysio

  Оуу, и сега като почне Мерда да работи срещу кмето. А и тия около него па като се разтръче, тежки избори. Май се види края на ДПС

  Отговори
 28. Сюлейман

  За кмет се гласува от страх, на останалите избори ДПС губи много гласове в Якоруда. За следващите избори, ще бъде още по трагично

  Отговори
 29. Иван

  За това ваще хора са стройтели по София, и гастербайтери. Има много да мизерствате. Няма да изброявам всички, вижте само кои са ви лице на управата и съдете за останалите!

  Отговори
 30. Мустафа

  Чета и разбирам, защо якорудчани гкедат, тъпеят и пляскат докато някои правят пари. Ако бяхме хора на място, никога не бихме допуснали тези отрепки толко години да ни управляват. Хора събудете се и ги прогонете всичко, не само тая мърла. Нима другите са по добри, толко ли ви е страх, каква е тая заешка душица. Вижте управата, съветници, всичко. 30 години комунисти, крадци, мушенници. Мутри вън!

  Отговори
 31. Джито

  Се вече спокойно Котомане може да и превпае капрулестия мекач. Ама той си клати Маста, не му требува Пърда, тя е стара и причава

  Отговори
 32. Муса

  Да не дойде време да я търсят. Само да наближат избори и ще видим с тези лекета и заплатджии покрай Кафелов как ще се правят избири и какъв резултат ще даде Якоруда.

  Отговори
  1. Su

   Никакъв резултат, най вероятно ще хванат младите лекета около Кафелов да се разтръчат и правят избори, докато те си пийват и пушат цигарки в Ямфоруна.

   Отговори
 33. Бинко Говнердин

  Мама не стана кметица и я нема да карам X 6,се иска да продавам коли че съм некадърен и нема преживея без нейните пари. Дали да не дръжа жена ми на некои за 10 лв.

  Отговори
 34. Джама

  Мердие Осман е политически динозавър. Тя свърши с пикитиката на ДПС, а сега запопва работа срещу ДПС. В резултат на нахалството и простотията и, мисля че ДПС ще се изложат на предстоящите избори в Якоруда

  Отговори
 35. Фатма

  Абе пич ръгай дека искаш. Но айде мисли малко, тя е приключила. Ама тази Иланска знаеш ли колко хора умори, или улавата Зелха, или ако щеш пуавата Беди. Кои бе, кои? Името е все тая, но всички са еднакви тва е лошото, само имената им се менят. Кафелов ги менка от проста, нс улава, за да си действа той нещата. Накрая , че ни натреса ДПС некои пирон и че си получиме заслуженото.

  Отговори
 36. Ибрахим

  Цял живот съм от ДПС. Нема по хубаво от тава да я махнат Мерда. Но Зунето, Иланска и другите нема си мръдная пръсто за изборите. Само траса заплати и постове. За съжаление не чекам повече от 1500 гласа за ДПС в Якоруда

  Отговори
  1. Джемал

   Епа по-добре. Да падне ДПС и дано в централата да се осета та да направа некоя промена. Виждате Белица сложиха млад, кадърен кмет и тръгнаха напреди.

   Отговори
   1. Фатка

    Ми то май така ки стане. Сами си се подлизна кмието. Не знам кои ки тръчи на изборире. Иланска си е докторица, заета си е. Таа Карасанската е пуава. Маста и Беди не им е на газовете. Кои остава, Перковата не става… Жалко но ДПС ки се изложа

    Отговори
 37. Сулио

  Ми ке си представете некоя от тия четирите дето са само за заплати да се разтръчи за изборите? Мерда улава, ама поне тръчеше. Мия тия ще че направа. Тава че са най-слабуте избори в Якоруда.

  Отговори
 38. Джамал

  Ей хора, псувате я Мерда, ок. Тя си е за псувни. Но вижте кои слагат на нейна мешка. Зунето, Иланска, Маста, Беди. Айде са кажете с какво са повече от нея, и коя че се разтръчи за изборите? ДПС че падне в Якоруда, гаранцуя. И не заради Мерда, а заради тези четирите постаджийки

  Отговори
 39. Муса

  Мердоо да го ръгнана снаха ти Имка в газо! Фани се некои за хуя като много лаеш.

  Отговори
 40. Фатме

  И сега коие прави изборите? Беди или Зунето.. ще видим какво ще стане на изборите!

  Отговори
 41. Сули

  Мердо не се сръди ама си много проста и улава. Добре те махнаха. Като си виждал акъло дека си тръгнала. Па и 30 години не ле се наяде ти и сино ти. На твойто се вика,, Дей на простия власт, па му гледай сайре,,. Па си била и любима учителка, мола ти, се ти осакати поколения деца с твойта неграмотност. Де кажи ка диктуваше в час за изпитите на сино ти, оти е кадърен като тебе..

  Отговори
 42. Сули

  Мердо не се сръди ама си много проста и улава. Добре те махнаха. Като си виждал акъло дека си тръгнала. Па и 30 години не ле се наяде ти и сино ти. На твойто се вика,, Дей на оростия власт, па му гледай сайре,,. Па си била и любима учителка, мола ти, се ти осакати поколения деца с твойта неграмотност. Де кажи ка диктуваше в час за изпитите на сино ти, оти е кадърен като тебе..

  Отговори
 43. Binko

  От всичко Лайнерда най обича парички да има, цигари да павка и да си еде гореливото косме,да и се изакам на него

  Отговори
 44. Fatme

  Ахх Мердааа, че се поболееш за тия пари дето че изпуснеш. Много те е яд виждаме. За жалост 30 години, единствено мислиш как да изкараш пари, нищо друго. Никога не ти е пукало нито за ДПС , нито за хората. Сега разбираш ли защо всички в Якоруда те мразим теб и синчето ти!

  Отговори
 45. Sali

  Ах Мердо, не знаеш колко много народ зарадва новината, че са те махнали. От такива като теб ако се оттървавахме по често, отдавна ДПС да е първа политическа сила. Па 30 години не ле се наяде, още искаш а? Ми па улавия ти син и той нещо бил онеправдан а? Тур матър путар?

  Отговори
 46. Айше

  Е нема такова просто същество като таа. Много се радвам, че я махнаха. Аман от едни и същи, ай сиктар на там. Дрисла проста, стига си яла лайна

  Отговори
 47. Бини

  Чудо големо, некои че заплаче за нея. Стига и толко, най-после ДПС тръгва в правилна посока. Стига вече с тая мазна гнусна физиономия, 30 годнини не се ли наяде? Много добра новина, много добра

  Отговори
 48. Джемал

  Защо публикувате за такива скапани боклуци като Говнерда информация. Да и еба путката майчина и боклула

  Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *