Лидерът на ГЕРБ в Сандански Ст. Стоев поиска кметът Ат. Стоянов да даде отчет за харчовете по време на извънредното положение: Колко струват билбордовете за Ковид-19 и транспарантите – поздрав за лекарите

Председателят на ГЕРБ в Сандански и съветник в минипарламента в курортния град  Стоян Стоев е внесъл в деловодството в законоустановения срок питания към кмета Атанас Стоянов за извършените разходи през времето на обявеното извънредно положение. В питането си Ст. Стоев иска да получи информация какви са разходите за ограничаване на разпространението на Ковид-19, в това число какви са средствата за билбордове с призиви хората да останат вкъщи, както и разходи за транспаранти за празника на лекарите.

 Освен това  Ст. Стоев иска информация за наложената организация на Общинската администрация и съответните отпуски на служителите за същия период. Има поставен въпрос и за изпълнението на бюджета към днешна дата. Потърсихме за коментар кмета Атанас Стоянов. Ето какво заяви той: „Община Сандански до този момент е предприела и изпълнява всички заповеди и мерки за ограничаване на разпространение на Ковид-19. Нещо повече, община Сандански предприе редица свои инициативи, свързани с епидемията. Защото здравето на всички ни е първостепенна грижа! И всички разходи, направени за предотвратяване разпространението на вируса, са разумни, навременни и необходими. С подробен анализ на направените разходи ще бъдат запознати всички общински съветници и граждани на община Сандански. Въведеното извънредно положение и сложната обстановка несъмнено рефлектират и върху изпълнението на годишния бюджет, но въпреки това община Сандански продължава да работи в посока изпълнение на заложените цели, за реализиране на основните си приоритети. Тежката обстановка е изпитание за всички ни – граждани, бизнес, общински и държавни институции, и не на последно място на нас, политиците. Затова от нас се изисква разум, отговорност и личен пример, за да не се срамуваме от действията си и последиците от тях!”, каза кметът Атанас Стоянов.

Атанас Стоянов

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

3 Коментара

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *