Лидерът на „Демократична България“ в Перник прогонозира: ТОЛ системата ще се приложи и при леките коли

Ръководството на „Демократична България“ в Перник коментира вчера пред журналисти цените на горивата и новата ТОЛ система. По думите на председателя на областната структура Марин Георгиев ТОЛ системата ще се разшири и към леките автомобили, а няма да остане само за тежкотоварните.

„Дълго течеше обществена поръчка, докато се намери начин да се откраднат тези пари. ТОЛ системата ще се разшири и към леките автомобили, няма да остане само за тежкотоварните. А поддръжката на пътищата може да се прави чрез акциза на горивата. Той е на най-ниската база в ЕС, а цените на бензиностанциите са почти равни с тези в Белгия например, където утежнението е 80%”, коментира Георгиев.

В България има монопол на акцизните складове. Вместо голяма част от крайната цена на горивото да отива в държавния бюджет, тя отива в монополистите. Сумата е около 1 милиард лв. годишно, заявиха политиците в Перник.

От „Демократична България“, в която влизат ДСБ, „Да, България“ и партия „Зелените“, коментираха и скандала с обявяването на търг на Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация от НАП. „Новината за продажбата на Профилакториума от НАП все още не сме я анализирали детайлно. Когато обаче започнат да ти разпродават имуществото, това си е жив фалит“, каза Георгиев.

Като нечовешко от обединението определиха отношението в ареста към бившата кметица на квартал “Младост” в София Иванчева и заместничката й. Докато убиецът на русенската журналистка от съда в Германия давал интервюта, то Иванчева и заместничката й в нашия съд били в стъклена клетка и оковани. Според членовете на обединението у нас арестантите не се третирали еднакво.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

4 Коментара

 1. Асенски

  Пионките на олигарха Иво Прокопиев не разбраха ли, че нямат място в политиката на страната ни.

  Отговор
 2. Милен

  Коалиция, която е съставена да изпълнява задкуисните планове на Прокопиев.

  Отговор
 3. Ива

  Цялата групичка на Иванов въобще да не дава мнения, щото пет пари не струват

  Отговор
 4. Шишо Бакшишо

  Така и така ще се правят бариери и назначават служители на магистралите за тол-таксите на камионите, за чий хрен е нужно за леките коли да се назначава отделна администрация за електронни винетки? Само да се крадат пари! Това е побългаряване на работещите системи, както е в Македония, Сърбия и останалите близки и далечни страни!

  Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *