Лидерът на ДПС в Перник се отказа от политиката, избра семейството

Лидерът на ДПС в Перник Боряна Методиева е подала оставка от поста. След 20 години в политиката тя избира семейството. В понеделник Методиева е връчила оставката си на ръководството на партията в София, каза тя за „Струма“. По думите й  от централата на ДПС са останали изненадани от решението да се откаже от политиката и то само месец преди решаващи за страната избори.

За решението си да се оттегли от политиката Боряна Методиева съобщи и в социалната мрежа:

„Животът е поредица от избори. Понякога трябва да избереш личното щастие пред химерата да заемаш някаква длъжност, за да си частица от нечий пъзел в стремежа му към някакви негови цели. Очевидно за 20 години в ДПС не успях да преборя предразсъдъците, в област Перник. Това доведе до моето решение да бъда в ролята на наблюдател, а не на пряк участник в предстоящите парламентарни избори. Надявам се да изберем достойни хора, независимо от партийната им принадлежност, които да милеят за областта. А не хора, за които Перник е временна спирка по пътя на политическата им кариера. Надявам се тези, които станат наши  избраници, да направят живота ни малко по-добър. Перник трябва да бъде представляван от перничани!“, написа Методиева.

Поне две години Методиева няма да се занимава с политика, ще се грижи за семейството си, а след това ще реши. Миналата година Боряна Методиева се омъжи за кмета на Пернишкото село Кладница Васил Мирчев, който е от ГЕРБ. Според нея обаче това не е повлияло на решението й да се оттегли от политиката.

Кой ще оглави ДПС след оставката на Методиева все още не е ясно. Вчера партията регистрира листата си в РИК Перник.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *